چورت؛ داستان یک جنگل غرق شده

جنگل‌های زیر آب، از پدیده‌های عجیب طبیعت هستند که نمونه‌های کمی از آنها در جهان دیده می‌شود. دریاچه چورت یکی از همین جنگل‌های غرق شده رازآلود است.

چورت در استان مازندران، در دل جنگلی میان ساری و کیاسر قرار دارد. دریاچه‌ای که به دلیل نزدیکی‌اش به روستای چورت، نام خود را از آن وام گرفته است. این دریاچه که در ارتفاع ۱۰۳۴ متری از سطح دریا قرار گرفته‌است، حدود ۲.۵ هکتار وسعت دارد.

راز و رمز نهفته در چورت

فضای رازآلود دریاچه چورت، جنگل‌های زیر آب مشهور در جهان را در ذهن تداعی می‌کند. حال و هوایی که خبر از جنگلی در دل این دریاچه می‌دهد. بسیاری از جنگل‌های زیر آب در سراسر دنیا، از رانش زمین پدیدار می‌شوند، همان علتی که باعث شد، دریاچه چورت در سال ۱۳۱۸ شکل بگیرد و تا امروز پابرجا باشد. این دریاچه در شکاف دره‌ای با شیب زیاد ایجاد شده و دور تا دور دریاچه را پوشش‌های جنگلی بکر و درختان قدیمی دربر گرفته‌است. در فصل‌های کم آب، دریاچه شکل واقعی خود را بیشتر نمایان می‌دهد، زمانی که درختان از دل آب بیرون می‌زنند و جنگل غرق شده در مقابل چشم‌ها ظاهر می‌شود. حال و هوای دریاچه وقتی مرموزتر می‌شود که مه روی دریاچه و جنگل‌های اطراف را در بربگیرد و صدای حیوانات و پرندگان در سکوت منطقه، طنین‌انداز شود.

از ماهیگیری تا شب‌نشینی

برای رسیدن به دریاچه چورت باید مسیری کوهستانی را پیمود. حدود یک ساعت از جاده اصلی ساری تا روستای چورت زمان لازم است. مسیر را باید از روستای چورت ادامه داد تا بعد از حدود ۲۰ دقیقه رانندگی در جاده خاکی، به دریاچه رسید. طبیعت زیبای منطقه هر گردشگری را برای سفر و دیدار از آن وسوسه می‌کند. بسیاری از گردشگران با قصد چادر زدن در اطراف دریاچه و اقامت شبانه، به منطقه می‌آیند، برای ماندن در کنار این دریاچه باید تجهیزات لازم از جمله چادر، کیسه خواب، روشنایی و موادغذایی همراه خود داشت. دریاچه چورت می‌تواند مقصدی جذاب برای ماهیگیران باشد. بسیاری از گردشگران با امید صید ماهی، قلاب در آب می‌اندازند و در آرامش، از طبیعت بکر منطقه لذت می‌برند. اگرچه شنا در جنگل‌های غرق شده بسیار خطرناک و غیرقانونی است اما کشت و گذار با قایق‌های پدالی در میان دریاچه می‌تواند لحظاتی لذتبخش را خلق کند.

در این زمینه بخوانید:

آبشار گزو؛ اینجا ایران است

درباره دریاچه گهر؛ نگین اشترانکوه

فصل سفر به چورت

سفر به دریاچه چورت زمان و فصل خاصی ندارد. در بهار هوا بسیار مطبوع است و هنوز خنکی زمستان در منطقه حس می‌شود. تابستان دریاچه پرآب و جنگل سرسبز است و در شب‌ها می‌توان از خنکی هوا لذت برد. در پاییز، درختان رختی رنگارنگ به تن می‌کنند و جنگل غرق شده رخ نمایی می‌کند. زمستان نیز اگر چه زیبایی‌های خاص خود را دارد اما هوا کمی سرد خواهد بود و اقامت شبانه چندان میسر نیست.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • tmwslv IR ۱۵:۲۰ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۲
    0 0
    سلام. دریاچه ی چورت در هزار جریب نکا واقع شده و هیچ ارتباطی به ساری و کیاسر ندارد البته از مسیر ساری به کیاسر هم به آنجا راه دارد.